Η Πάργα, το στολίδι του Ιονίου, με πληθυσμό 3.000 κατοίκους, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Ελλάδας και βρέχεται από τα γαλάζια νερά του Ιονίου πελάγους.

Η πλούσια ιστορία, το πράσινο και τα γραφικά σοκάκια-σπίτια, όπως επίσης τα πολλά ταβερνάκια-καφέ-μικρά μαγαζιά, θα σας μαγέψουν από την πρώτη κιόλας ματιά.

Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.

Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.

Τα αξιοθέατα της περιοχής

Χρειάζονται ιδανικά 6-7 ημέρες για να γνωρίσουμε τις ομορφιές της.

Το νησί της Παναγίας στην Πάργα

Το καταπράσινο αυτό νησάκι βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας, σε μία πολύ μικρή απόσταση, την οποία μπορείτε να διανύσετε ακόμη και κολυμπώντας. Το Νησάκι της Παναγίας οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας με το χαρακτηριστικό της καμπαναριό, που βρίσκεται εκεί.

Ενετικό κάστρο

Το κάστρο φωτίζεται και έχει τη δυνατότητα το κοινό να το επισκέπτεται. Στον κεντρικό χώρο έχουν ανακατασκευαστεί δύο κεντρικά κτήρια που φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις εκθέσεις καθώς και πλήθος κόσμου. Στο Κάστρο λειτουργεί αναψυκτήριο-καφετέρια, εκθεσιακός χώρος όπου στεγάζεται έκθεση φωτογραφίας.

Το Κάστρο του Αλή Πασά

Πρόκειται για ένα ογκώδες και επιβλητικό κτίριο, που χτίστηκε το 1814 και έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, ζωντανεύοντας τις εικόνες της εποχής εκείνης στους επισκέπτες του. Το κάστρο είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο και κατά την περιήγησή σας μπορείτε να δείτε τις υπόγειες δεξαμενές, την πυριταποθήκη και τα δωμάτια του Αλή Πασά, με το τζάκι και τα ερμάρια. Στη βόρεια πλευρά του υπάρχουν δύο προμαχώνες και ζεματίστρα για να προστατεύουν την είσοδο.

Η τοποθεσία προσφέρει μία εκπληκτική θέα στα νησιά του Ιονίου.

Πηγές Αχέροντα

Ο Αχέρων, λόγω του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, της αρχαίας παράδοσης και της περιβαλλοντικής αξίας προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών από τις πηγές έως και τις εκβολές του.

Στον Αχέροντα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες όπως κανό, καγιάκ και ράφτινγκ ενώ υπάρχει η δυνατότητα διάσχισης του ποταμού μέχρι τις εκβολές του στην Αμμουδιά, με κατάλληλο σημείο κατάβασης τα Στενά.

Επίσης με κατάλληλο εξοπλισμό πραγματοποιείται και διάσχιση του φαραγγιού του Αχέροντα.

Ημερήσια εκδρομή στους Παξούς

Από την προβλήτα του λιμανιού μπορείτε να επισκεφτείτε με καραβάκι τους Παξούς.

Τα γραφικά ψαροχώρια, οι εκπληκτικές παραλίες και η αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει το νησί θα σε μαγέψουν κατά την επίσκεψή σας.

Λευκάδα

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την όμορφη Λευκάδα, το καταπράσινο νησί με τις ατελείωτες αμμουδιές, το απέραντο γαλάζιο, τους λευκούς βράχους και το πυκνό πράσινο.

Στη Λευκάδα θα βρείτε την πασίγνωστη παραλία του Πόρτο Κατσίκι.

Καταρράκτης Ανθούσας – Νερόμυλος

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον καταρράκτη της Ανθούσας και τον γραφικό νερόμυλο που απέχει μόλις 700μ. από τα Studio Konstantinos.

Μέσα σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πνιγμένη στο πράσινο και κάτω από τη σκιά αιωνόβιων πλατάνων μπορεί κανείς να θαυμάσει το λιτό αυτό πέτρινο στολίδι της Ηπειρωτικής Αρχιτεκτονικής και να νιώσει κάτι από τον τρόπο ζωής του περασμένου αιώνα.

“Επιλέγοντας το κατάλυμα μας για τις διακοπές σας είναι σίγουρο ότι θα φύγετε με τις καλύτερες αναμνήσεις.”